• 1400/04/29 - 12:02
  • تعداد بازدید خبر : 173
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

عید قربان، عید عبادت و بندگی مبارک باد .

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس نیّتش صادق باشد، اوّلین قطره از خون قربانى اش، کفّاره همه گناهان او است.

بر پیکر عالم وجود جان آمد

صد شکر که امتحان به پایان آمد

از لطف خداوند خلیل الرحمن

یک عید به نام قربان آمد

 عید قربان که بعد از وقوف در عرفات (مرحله شناخت) و مشعر (محل آگاهی و شعور) و منا (سرزمین آرزوها، رسیدن به عشق) فرا مى رسد، عید رهایى از تعلقات است. رهایی از هر آنچه غیرخدایى است. در این روز حج گزار، اسماعیل وجودش را، یعنی هر آنچه بدان دلبستگی دنیوی پیدا کرده قربانى مى کند تا سبک بال شود.

روز دهم ذى الحجه یکى از اعیاد بزرگ مسلمانان است. خداوند بلندمرتبه این روز را به پاس آمادگى حضرت ابراهیم علیه السلام در قربانى کردن فرزند و تسلیم حضرت اسماعیل براى قربانى شدن عید قرار داد.

عید قربان یا عید الأضحی از عید‌های بزرگ مسلمانان است.

     در دهم ذی حجه. بنابر روایات اسلامی، در این روز خدا به ابراهیم خلیل فرمان داد تا فرزندش اسماعیل را قربانی کند. او اسماعیل را به قربانگاه برد، ولی جبرئیل همراه با «قوچی» نازل شد و ابراهیم آن را به جای اسماعیل قربانی کرد. سنّت قربانی در روز عید قربان در سرزمین منا به یاد آن رخداد است. مسلمانانی که برای حج، به زیارت خانه خدا‌ می‌روند، طبق شروطی وظیفه دارند در منا قربانی کنند.

سنّت قربانی در روز عید قربان یادبود رخداد ذبح اسماعیل می‌باشد. بنابر برخی روایات، تمام حیواناتی که درسرزمین منا در روز عید قربان ذبح می‌شوند؛ فدیه حضرت اسماعیل می‌باشند.

اعمال روز عید قربان

روز عید قربان روز پر فضیلتی است. اعمال این روز چند چیز است:
غسل: که به گفته علامه مجلسی، غسل در آن روز سنّت مؤکد است تا آنجا که بعضی از علما آن را واجب دانسته‌اند.

نماز عید: این نماز در زمان حضور امام معصوم (ع) واجب است؛ اما در زمان غیبت امام زمان (عج) مطابق فتوای مشهور فق‌های شیعه،  مستحب مؤکد است (خواه به صورت جماعت خوانده شود یا فرادی). مستحب است دعا‌هایی را که پیش از نماز عید و قبل از آن وارد شده است خوانده شود. بهترین دعاها، دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه است که با عبارت «أللّهمّ هذا یومٌ مبارک» آغاز می‌شود و اگر دعای چهل و ششم قرائت شود بهتر است.

دعای ندبه: خواندن دعای ندبه در این روز و سایر اعیاد مستحبّ است.

قربانی کردن: انجام قربانی بر حاجیان حاضر در مکه واجب است؛ اما انجام قربانی در این روز برای همه مسلمانان مستحبّ مؤکد است، تا آنجا که برخی از علما آن را بر کسانی که توانایی دارند واجب دانسته‌اند و مستحب است بعد از نماز عید، کمی از گوشت آن خورده شود.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 74564
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1400/04/29 12:02