حلول ماه شوال و عید سعید فطر بر تمامی مسلمانان جهان مبارک باد.
اللّهمّ اهْل الْکبْریاّء والْعظمه واهْل الْجود والْجبروت واهْل الْعفْو والرّحْمه خدایا ای اهل بزرگی و عظمت و ای شایسته بخشش و قدرت و سلطنت و ای شایسته عفو و رحمت واهْل التّقْوی والْمغْفره اسْئلک بحقّ هذا الْیوم الّذی... و ای شایسته تقوی و آمرزش از تو خواهم به حق این روزی که ...
حضرت علی (ع):إنّما هو عیدٌ لمنْ قبل اللّه صیامه و شکر قیامه. نهج البلاغه، حکمت 437
این عید کسی است که خدا روزه اش را پذیرفته و نماز وی را سپاس گفته است.
عید فطر روز اول ماه شوال و در پایان ماه رمضان است. عید فطر از مهمترین جشنها و اعیاد مسلمانان است. در کشورهای اسلامی، عید فطر از جمله اعیاد بسیار مهم محسوب میشود و معمولاً با تعطیلی رسمی همراه است. در این روز، روزه حرام است و مسلمانان نماز عید برگزار میکنند.
پرداخت زکات فطره در این روز بر مسلمانان واجب است. در این روز اهمیت پیوندهای اجتماعی بیش از پیش نمایان میشود و جامعه در جهت عاری شدن از فضای دو قطبی فقیر و غنی پیشروی میکند به گونهای که اساس توزیع ثروت بر پایه عدل و انصاف خواهد بود پرداخت زکات فطره به نوعی توجه دین به پیوند عبادت با روابط اجتماعی را نشان میدهد.
عید فطر تولد دوباره انسان است.
عطر دل انگیز ایمان در دل ها به مشام می رسد. گلبوته های صبر و مبارزه با نفس در جان ها شکفته می شود. روز عید فطر همه چیز رنگ و بوی خدایی دارد. هر چه اعمال نیک، تقوا و پرهیزکاری انسان بیشتر باشد، در روز عید به خدا نزدیک تر و عطر و بوی عید برای او دلپذیرتر است. عید فطر زمان شکفتن گل های ایمان در دل و جان انسان است. تحفه خداوند به مؤمنانی است که با سلاح روزه به غبارروبی خانه دل پرداخته اند. آنان که پلیدی را از جان خود بیرون رانده اند و به جای آن اخلاص و ایمان را جایگزین کرده اند. آری عید سعید فطر روز تولد دوباره انسان است.
خدایا، خروج از ماه مبارک را برای ما مقارن با خروج از تمامی گناهان قرار بده. آمین
نظر دهید