2503پژوهشگر ایرانی در میان دو درصد برتر پژوهشگران جهان
بر پایۀ گزارش تازۀ «الزویر» که در سپتامبر 2024 منتشر شده است، نام 2503 پژوهشگر از ایران در میان دو درصد برتر پژوهشگران جهان جای گرفتهاند.
به گزارش لیزنا، استناد یکی از سنجههای کلیدی ارزیابی است که در دهههای گذشته در کانون توجه بوده است. از استناد هم بهرهبرداریهای درست و کارآمد شده است، هم نادرست و بیهوده. به هر شکل، از آنجا که یکی از کنشگران کلیدی در زیستبوم علم و پژوهش، پژوهشگران هستند، ارزیابی آنان بر پایۀ شمار و نسبت استنادهایی که به آنها میشود، میتواند یکی از نشانههای تأثیرگذاری آنان در زمینههای ویژۀ موضوعی باشد. بر این پایه، یکی از نظامهای ارزیابی پژوهشگران که در چند سال گذشته پدید آمده است و از آن بهرهبرداری میشود، ارزیابی پژوهشگران بر پایۀ شمار و نسبت استنادهای دریافتیشان و شناسایی دو درصد برتر آنان است. روششناسی این نظام ارزیابی را نخستین بار پژوهشگران دانشگاه استنفورد معرفی کردند و اکنون این نظام در شرکت انتشاراتی «الزویر» و بر پایۀ دادههای نمایۀ استنادی «اسکوپوس» روزآمد میشود. در این نظام ارزیابی دادههای انتشاراتی و استنادی 22 زمینۀ فراگیر موضوعی و 174 زمینۀ جزئی موضوعی تحلیل میشوند. در هر زمینۀ علمی، آنانی که بیشترین شمار و نسبت استنادها را گرفتهاند و در میان دو درصد بالای لیست جای دارند، به عنوان پژوهشگران برتر معرفی میشوند. این گزارش در دسترس است. btchxktzyw.7/10.17632 با «دی.او.آی.»
بر پایۀ گزارش تازۀ «الزویر» که در سپتامبر 2024 منتشر شده است، نام 2503 پژوهشگر از ایران در میان دو درصد برتر پژوهشگران جهان جای گرفتهاند. در این نظام ارزیابی دو فهرست منتشر میشود. یک فهرست (عملکرد سالانه) دادههای یک سال مشخص (یعنی سال 2023 میلادی) را بررسی و نام برترینها را منتشر میکند و فهرست دیگر (عملکرد شغلی)، پژوهشگران برتر را بر پایۀ عملکرد همۀ سالها (از سال 1960 تا سال 2023 میلادی) را شناسایی میکند.
بر پایۀ این دادهها، دانشگاه تهران در هر دو فهرست در صدر مؤسسههای ایرانی از دیدگاه شمار پژوهشگران است. دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز به ترتیب در مقامهای دوم و سوم قرار گرفته اند.
نظر دهید